Asigură-te că ai înțeles pe deplin cine suntem și ce putem face pentru tine.
Paşaportul simplu electronic este documentul de călătorie care se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.
MAI MULTPaşaportul simplu temporar este documentul de călătorie care se eliberează cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.
MAI MULTAsigură-te că ai înțeles pe deplin cine suntem și ce putem face pentru tine.
Te deplasezi la data, ora și adresa indicată de noi, pentru efectuarea pozelor și prezentarea documentelor, în original.
Alăturat răspundem la cele mai frecvente întrebări adresate nouă.
Paşaportul simplu electronic are valabilitatea:
– 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 12 ani.
– 5 ani pentru persoanele cu vârsta între 12 ani şi 18 ani.
– 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.
Paşaportul simplu temporar are valabilitatea 12 luni.
ATENȚIE: Valabilitatea paşapoartelor încetează de drept la data la care se constată de către autorităţile competente faptul cã sunt deteriorate ori distruse sau, după caz, existenţa în conţinutul acestora a unor ştersături ori modificări operate fără drept.
Paşapoartele simple, eliberate înainte de punerea în circulaţie a paşaportului simplu electronic, îşi păstrează valabilitatea până la data înscrisă în fila informatizată.
Lista documentelor variază în funcție de circumstanțele dvs. personale, însă mai sus am întocmit o listă generală de documente.
Deoarece în taxele achitate este inclusă și întocmirea documentației necesare, după ce veți achita onorariul nostru, vă vom ghida pas cu pas.
Cea mai des întâlnită situație este lipsa documentelor necesare prestării unui serviciu consular sau deținerea unor documente expirate, anulate, deteriorate sau plastifiate.
Deoarece toate documentele necesare pentru prestarea unui serviciu consular trebuie să fie valabile și să fie prezentate în original, lipsa lor poate duce la întârzierea prestării serviciului consular sau la respingerea cererii.
Consultanții noștri vor analiza situația dvs. și vă vor oferi cele mai bune soluții, în funcție de circumstanțele dvs.
DA, însă nu veți putea solicita un pașaport românesc cu domiciliul în România, deoarece pentru acest pașaport este obligatoriu să dețineți o carte de identitate românească valabilă, în original, ci veți putea solicita un pașaport românesc cu domiciliul în străinătate.
Pentru informații complete despre obținerea unui un pașaport românesc cu domiciliul în străinătate vă recomandăm să accesați https://programarilaconsulat.com/servicii/pasaport-romanesc/.
NU. Toate cererile pentru eliberarea unui pașaport trebuie depuse personal, pe baza de programare pe care o putem obține noi pentru dvs.
ATENȚIE: Pașaportul românesc poate fi ridicat prin procură specială, de la Consulat sau din România, dacă ați depus cererea personal, iar pașaportul a fost deja emis sau urmează să fie emis.
Cererile se soluţionează de autorităţile competente, în termene care curg de la data depunerii acestora şi care nu pot depăși:
– 15 zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în România.
– 45 de zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene.
– 60 de zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din state terţe în raport cu Uniunea Europeană.
În situaţia în care solicitantul depune cererea privind eliberarea paşaportului simplu electronic în străinătate, dar optează pentru ridicarea acestuia de la unul dintre serviciile publice comunitare de paşapoarte, termenul de eliberare este de 15 zile lucrătoare.
În situaţia în care solicitantul depune cererea privind eliberarea paşaportului simplu electronic în ţară, dar optează pentru ridicarea acestuia de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate, termenul de eliberare este, după caz, 45 de zile lucrătoare (pentru ridicarea din state membre ale Uniunii Europene) sau 60 de zile lucrătoare (pentru ridicarea din state terţe în raport cu Uniunea Europeană).
IMPORTANT: În prezent, pașapoartele simple electronice eliberate în țară pot fi ridicate din România în 5 zile lucrătoare (acest termen poate varia până la cel mult 10 zile lucrătoare, în funcție de volumul cererilor aflate în curs de soluționare)”.
Noi începem prelucrarea solicitării dvs. imediat ce ne-ați furnizat informațiile și documentele necesare, respectiv ați achitat onorariul nostru, însă programările la Consulat sunt emise efectiv de Consulat, iar data și ora poate fi aleasă din calendar doar după înregistrarea electronică a cererii dvs. pe platforma Consulatului.
Deoarece monitorizăm constant disponibilitatea programărilor la Consulat, pentru a verifica perioada estimată de programare, vă rugăm să accesați pagina de PROGRAMĂRI ESTIMATE.
Programările estimate au scop strict informativ și nu reprezintă data și ora programării dvs.
Pentru a vă putea obține o programare la Consulat, este necesar să parcurgem pașii necesari:
– verificarea electronică a documentelor necesare;
– crearea și monitorizarea contului dvs. pe platforma Consulatului;
– completarea electronică a cererii de servicii consulare;
– încărcarea documentelor justificative, după caz;
– monitorizarea cererii până la aprobare, după caz;
– monitorizarea cererii până la programare.
Doar atunci când au fost parcurși acești pași, iar calendarul Consulatului este disponibil pentru a vă selecta o dată și o oră, vă contactăm telefonic sau în formă scrisă pentru a vă programa.
IMPORTANT: Nu prestăm servicii de asistență la Consulat în regim de urgență și nu putem obține alte programări decât cele oferite de sistemul Consulatului.
NU. Paşaportul românesc este documentul de călătorie care se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.
ATENȚIE: Dacă minim unul dintre părinți este cetățean român la data nașterii unui copil, copilul primește automat cetățenia română, conform legii române.
Arondarea la Consulat se face automat, în funcție de adresa unde locuiți dvs. în străinătate, iar adresa Consulatului vă va fi comunicată de către noi împreună cu data și ora programării.